Mikaels blogg

Mikaels blogg

Semestern över

AllmäntPosted by Mikael Fri, August 20, 2010 01:54
Jag är fullständigt utvilad efter sex härliga veckors avkoppling med familjen i Italien och Tyskland, samt Göteborg och Vingåker. Jag tror att min fru har en illvillig plan: "Dra ut maken över halva Europa så han inte kan missbruka datorn hemma."

Måste skaffa en bärbar med trådlöst Internet smiley

Men jag har faktiskt inte haft en tillstymmelse till datorabstinens. Detta har resulterat i att den sista semesterveckan inte ägnades åt pyssel med semesterbilderna...

Som ni märkt har det inte varit speciellt många uppdateringar på relbe.se det sista halvåret. Det beror på att jag inte fotograferat speciellt mycket. Detta å sin sida beror på att jag lagt en massa tid på ett open source-projekt istället, som jag tycker är väldigt spännande. Projektet heter Trac och är ett relativt enkelt, webb-baserat verktyg för att underlätta samarbete i utvecklingsprojekt. Se http://trac.edgewall.org för mer information (jag heter "mrelbe" på sajten och kommer fortsätta mitt engagemang där på ett eller annat sätt framöver).

Men jag vill börja fota på allvar igen. Det finns en hel del händelser som fotograferats men ännu inte publicerats på här. Så håll utkik framöver!

Första arbetsveckan på nya jobbet är snart avklarad. Givetvis har jag en smekmånad, men strax börjar allvaret. Jag har två engagemang:
- ett forskningsprojekt om modellbaserade systemutvecklingsmetoder åt fordonsindustrin,
- arbeta med en modellbaserad systemarkitektur för en personbilstillverkare i Göteborg.

(Förlåt, kan inte skriva mer detaljerat än så här...)

Fantastiskt kul jobb man har. Ena året är man projektledare, nästa år hjälper man ett företag att införa vettiga arbetssätt och verktygsstöd hos dem, året därpå arbetar man med systemutvecklingsfrågor i det som kommer att bli ett av Sveriges största industriella projekt...

Och så har man klarat sig igenom den värsta lågkonjunkturen i mannaminne med jobbet i behåll. Faktum är att hela familjen, och all släkt mig veterligen, har klarat sig bra igenom detta. Väldigt skönt.

Men nu väntar en lång höst innan jullovet...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Susanne Månsson Thu, September 09, 2010 13:13

Hej,

Ser med spänning fram mot lite nya bilder i höst.

Kram Susanne