Mikaels blogg

Mikaels blogg

Vinnare igen, och en kannibalhistoria

JobbPosted by Mikael Tue, May 04, 2010 18:06
Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Senaste inlägget handlade om ett stort bakslag som skedde i vintras. Nu har röken runt detta skingrats, dammet har lagt sig, och resultatet har i slutänden fallit väl ut, för min del.

Vår kund som beslutade att dra tillbaka sitt samarbete med oss i vintras, har nu lämnat väldigt positiva besked vad gäller ekonomisk kompensation för vår del. Vi blir fullt ut kompenserade, och mer därtill som plåster på såren så att säga. Varför man tagit detta beslut har man ej meddelat oss. De har däremot ägnat flera månader åt att noggrant gå igenom projektet innan detta besked lämnades. Jag vågar därför spekulera i att de kom fram till att vi trots allt gjort vad vi kunnat, med de förutsättningar vi haft.

Rödflaggen hissade jag nämligen upp i väldigt god tid...

Så det innebär att jag har rent hus just nu, och därför kunde jag tillåta mig falla till föga för en del trevligt övertalande från en konkurrerande firma.

Jag hade inte en tanke på att lämna EIS för en tid sedan, tills KnowIT Technology Management i Göteborg kontaktade mig igen, för "sjuttiåttonde gången" genom åren.

Jag känner flera som arbetar där, sedan länge. De har ett väldigt gott anseende i branschen och är väldigt nischade inom sitt område, och har börjat genomföra en ny strategi vad gäller konsultverksamheten. Och eftersom jag själv blir äldre och äldre, därigenom dyrare och dyrare, så har jag haft mina funderingar på detta den senaste tiden.

Timingen från KnowIT's sida passade mig bra, den här gången. På papperet är EIS och KnowIT konkurrenter, men verksamheterna kommer nu att divergera.

Jag kliver över till KnowIT efter semestern. Jag lämnar ett oerhört fint gäng på EIS, men jag tror jag kommer till ett minst lika bra gäng på KnowIT (och det här är inga floskler, jag har sällan stött på så bra människor som på dessa två firmor).

Jag vet att jag kommer att bli väldigt utmanad väl där då jag kliver från en nuvarande senior roll till nästan en junior roll. Men det säger mer om KnowIT och kapaciteten på kollegorna där, än det säger om mig och EIS :)

Om du orkat läsa ända hit, låt mig få bjuda på en rolig historia i ämnet som kära min fru skickade mig idag.

På en statlig myndighet har fem kannibaler anställts som handläggare. Under den första arbetsdagen säger chefen:
- Ni har nu fast arbete, tjänar bra och kan äta i vår matsal, så låt de andra vara ifred! OK?

Kannibalerna lovar att inte röra kollegorna. Efter 4 veckor kommer chefen igen och säger:
- Det saknas en städerska, är det någon av er som vet vad det har blivit av henne?
Alla kannibalerna skakar på huvudena och svär på att de inte har med saken att göra. När chefen har gått vänder sig en av kannibalerna om till de andra:
- Okej, vem av er miffons har käkat upp städtanten?
Den bakersta kannibalen svarar med låg röst och skuld i blicken:
- Det var jag...
- Din jävla idiot!, säger den förste,
- De sista veckorna har vi ätit avdelningsdirektörer, sektionschefer, teamleaders, projektledare och konsulter utan att någon har märkt det, och så skulle du prompt sätta i dig städkärringen!

Ha det gott tills vi ses nästa gång!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.