Mikaels blogg

Mikaels blogg

Inget bloggande

AllmäntPosted by Mikael Mon, November 16, 2009 07:46
Det kommer klagomål både från kända och okända, via gästboken och via djungelpatrullen, om att jag bloggar för lite.

Jaha, men vad är då hela sajten relbe.se om inte en enda stor blogg, med fokus på bilder? För vem orkar läsa en massa texter?

Dessutom är jag inte riktigt bekväm med blogg-funktionen som vi använder här på sajten. Den är proprietär för webb-hotellet one.com. Väldigt snyggt gjord, men jag kan inte påverka layout speciellt mycket, den är seg och vad värre är: all information som matas in i bloggen hamnar i en stor svart låda som jag inte på något sätt kommer åt.

Materialet i våra bloggar är således inte flyttbart vilket gör att jag känner mig obenägen att skriva en massa här som inte går att flytta till annat webbhotell utifallatt...

Ett annat stort problem med denna blogg är att vi som skriver inte får besked om att svar skrivs i bloggen. Man kastar ut en text i ett svart hål, om någon sedan läser och kommenterar så märker vi inte detta. Denna blogg, snygg som den är, saknar alltså vissa viktiga funktioner.

Så innan jag kodat in en egen blogg så blir det inte mycket skrivet här. Det står dock på att-göra-listan för sajten; och borde inte vara så svårt. Koden jag tog fram till gästboken innehåller grunder för både diskussionsforum och blogg. Det gäller dock att hitta en sjyst design av det hela (och stuva koden på vettigt sätt) så att det går ihop sig med resten av sajten. Inom rimlig tid.

Och vissa av er vet ju att jag är perfektionist.

Josefa gav mig en bok om detta i fars-dags-present, och boken började med att definiera en perfektionist, vilket jag får helt instämma i: Om vi gör något ska det bli perfekt -- annars sk*ter vi i det.

Detta är ju faktiskt mitt motto, men det är väl det som är dilemmat. Boken från Josefa heter "Good enough" (och är en svensk bok) och jag tror jag ska läsa den.

Sedan får vi se om jag bygger ihop en halvtaskig, eh good enough, bloggfunktion eller om jag sk*ter i det.

(Jag har redigerat detta inlägg tre gånger för att rätta stavning och grammatik, perfektionist som jag är.)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mikael Tue, November 24, 2009 20:52

Bengt: För mig gäller inte antingen eller. Utan både och. Problem i kvadrat med andra ord...

Posted by Bengt Tue, November 24, 2009 16:25

Hörde på radion igår att man i en norsk undersökning observerat två olika typer av arbetsnarkomaner; entusiasten och perfektionisten.

Vilken är du Mikael?

Posted by Mikael Fri, November 20, 2009 00:06

Du har en poäng, Susanne. Men varför inte både och? En perfektionist måste ju naturligtvis sträva efter perfekt innehåll, förpackat på ett perfekt sätt!

smiley

Posted by Susanne Månsson Thu, November 19, 2009 18:59

Hej,

va kul att du fick tummen ur att skriva nåt :-) Och jag tycker ABSOLUT att du ska läsa boken. Kan nog var nyttigt. Ibland kan ju faktiskt innehållet i det man gör/skriver vara mer intressant än hur det är klätt! (säger jag för att övertyga mig själv. kanske oxå skulle läsa den :-))

Ha det gott & hälsa familjen !

Posted by Hon den arga Mon, November 16, 2009 20:46

Läser du inte din present ska du ALDRIG mer få någon present!