Mikaels blogg

Mikaels blogg

Grattis Sune

MFKPosted by Mikael Sat, December 13, 2008 14:46

Sune blev dubbelmästare i MFK i år igen. Vi tävlar i två klasser; påsikt och projicerat. Jag deltar endast med projicerade bilder (sådana som visas med dia- eller digitalprojektor).

I år gick jag in för att placera mig - högt. Men det räckte inte ända fram utan jag slutade som god tvåa. Men jag är faktiskt nöjd med det för MFK har en hyfsad samling fotografer, och Sune är i särklass bäst av oss alla.

Det är också lite lustigt att det blev såhär med tanke på bildspelet "Nu får det vara nog" som jag gjorde i våras.

Snart kommer ett nytt år, och nya försök. Tävlingarna vi har är riktigt kul och givande. Vi röstar fram vilka teman som ska gälla, sedan har man med sig dem i bakhuvudet under året som går.

Jag kan bara konstatera att jag misslyckats med några av årets teman, både vad gäller själva fotograferingen, men även urvalet. Man får delta med två bilder för varje tematävling, och det gäller att välja rätt utifrån hur man tror att de övriga tolkar bilden.

Efter vissa tävlingar har jag ibland konstaterat att jag valt helt fel bilder med tanke på resultatet. Och det är i sig väldigt lärorikt, då det trimmar ens egna förmåga att betrakta sina bilder med ett neutralt förhållningssätt, vilket sannerligen inte är lätt.

En betraktare ser ju inte vilket jobb man lagt ner, själv kan man vara nöjd med en bild för man bär inom sig arbetet som lades ned. En extern betraktare kan trots det slakta en sådan bild på ett par sekunder, med rätta ifall bilden faktiskt är intetsägande eller dålig.

Avslutningsvis sänder jag här ett uppriktigt grattis till Sune och hans välförtjänta seger. Ni kan förresten se några av hans vackra, frostiga, bilder i nummer 12/2008 av Ljud & bild i elektronikvärlden där de presenterar honom i ett eget dubbeluppslag.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.