Mikaels blogg

Mikaels blogg

Inget bloggande

AllmäntPosted by Mikael Mon, November 16, 2009 07:46
Det kommer klagomål både från kända och okända, via gästboken och via djungelpatrullen, om att jag bloggar för lite.

Jaha, men vad är då hela sajten relbe.se om inte en enda stor blogg, med fokus på bilder? För vem orkar läsa en massa texter?

Dessutom är jag inte riktigt bekväm med blogg-funktionen som vi använder här på sajten. Den är proprietär för webb-hotellet one.com. Väldigt snyggt gjord, men jag kan inte påverka layout speciellt mycket, den är seg och vad värre är: all information som matas in i bloggen hamnar i en stor svart låda som jag inte på något sätt kommer åt.

Materialet i våra bloggar är således inte flyttbart vilket gör att jag känner mig obenägen att skriva en massa här som inte går att flytta till annat webbhotell utifallatt...

Ett annat stort problem med denna blogg är att vi som skriver inte får besked om att svar skrivs i bloggen. Man kastar ut en text i ett svart hål, om någon sedan läser och kommenterar så märker vi inte detta. Denna blogg, snygg som den är, saknar alltså vissa viktiga funktioner.

Så innan jag kodat in en egen blogg så blir det inte mycket skrivet här. Det står dock på att-göra-listan för sajten; och borde inte vara så svårt. Koden jag tog fram till gästboken innehåller grunder för både diskussionsforum och blogg. Det gäller dock att hitta en sjyst design av det hela (och stuva koden på vettigt sätt) så att det går ihop sig med resten av sajten. Inom rimlig tid.

Och vissa av er vet ju att jag är perfektionist.

Josefa gav mig en bok om detta i fars-dags-present, och boken började med att definiera en perfektionist, vilket jag får helt instämma i: Om vi gör något ska det bli perfekt -- annars sk*ter vi i det.

Detta är ju faktiskt mitt motto, men det är väl det som är dilemmat. Boken från Josefa heter "Good enough" (och är en svensk bok) och jag tror jag ska läsa den.

Sedan får vi se om jag bygger ihop en halvtaskig, eh good enough, bloggfunktion eller om jag sk*ter i det.

(Jag har redigerat detta inlägg tre gånger för att rätta stavning och grammatik, perfektionist som jag är.)