Mikaels blogg

Mikaels blogg

Jobbet och Japan

JobbPosted by Mikael Sat, September 13, 2008 13:36

Det har varit väldigt stressigt på jobbet det senaste veckorna då jag dragit igång ett nytt projekt, där min roll är projektledarrollen. Vi har nu skrivit ihop projektets styrdokument, vilket har varit lite tufft då det är lite nytt för mig samt att vi jobbar i enlighet med kvalitetsnormen SPICE nivå 3 (vilket motsvarar CMM nivå 3 för er som är i branschen). Såvitt jag vet är vi det enda företaget i Sverige som just nu är certifierade för kvalitetsnivån SPICE 3. Men nu börjar det klarna hur vi (jag) ska göra, och jag har duktiga kollegor som stöttar.

Projektet som vi dragit igång kommer att bli riktigt kul. Vår kund är en japansk elektroniktillverkare (inte inom fordonsindustrin) som beställt utveckling av en komplett inbyggd programvara av oss vilken innefattar en hyfsat komplex reglertillämpning. Tidplanen är väldigt tuff (vad annars, så verkar allting bedrivas idag) och förväntningarna är höga både från kund men även från min arbetsgivare.

Vi kommer att bedriva projektet helt och hållet inom huset med organisatorisk korsbefruktning, vilket är nytt för oss men samtidigt som vi skönjer möjligheter som få i branchen har (och detta är en tuff bransch).

För jobbets räkning bär det nu av till en veckas vistelse hos vår kund i Osaka, Japan. Det ska bli mycket spännande. Jag åker dit med en kollega som pluggat japanska på universitetet, och varit där förut, så jag får väl en crash course i japansk kultur under flygturen dit, som varar i över 12 timmar.

Nu till lite foto-fetischism: Jag har ju bara en kamera, som är stor, tjock och fet och således får stanna hemma, jag lånar min fars Canon G7 som är lite smidigare. Jag hoppas få lite tid att plåta en och annan turistbild som jag kan tråka ut er med på relbe.se

På återseende!