Mikaels blogg

Mikaels blogg

Semesterbilder

BilderPosted by Mikael Mon, August 18, 2008 08:56

Nu har några av de enklare albumen med semesterbilder publicerats (utflykter i Italien såsom Venedig, Grado etc.), du hittar dem på huvudsidan relbe.se.

Som vanligt är albumen ordnade efter exponeringsdatum, därför hamnade inte dessa album överst på sidan.

Det återstår dock något tusental semesterbilder från vår samvaro med familjen Bergwall, och det är lite svårare.

Tanken med sajten relbe.se är ju att presentera bilder som visar vad vi gör, och bilderna ska vara tilltalande/engagerande i någon mening för er som ej var där men känner oss.

Bilderna får samtidigt inte vara alltför närgångna men inte heller för opersonliga.

Detta är faktiskt en väldigt svår balansgång. Bilder som är roliga för alla att se utan på bekostnad av någon (jag har massor med sjuka bilder på Magnus&Annelie - de bjuder verkligen på sig själva, för att inte tala om barnen våra).

Så ni som tycker att de album som lagts ut innehåller få bilder på oss i familjerna får ha lite tålamod - det var därför utflykterna var enklast att publicera först då motiven i huvudsak utgörs av miljöbilder.

Mvh Mikael

PS.

Om ni undrar varför det är så herrans massa bilder från Venedig så kan jag berätta följande.

Dagen innan besöket våndades jag över hur jag skulle göra med fotoutrustningen. Vi visste att det skulle kunna vara väldigt trångt samt väldigt, väldigt varmt.

Så jag bestämde mig till slut att bara åka med ett objektiv. Det var helt rätt, men det finns inget utrymme för "kreativitet" på samma sätt som när man har flera objektiv med sig.

Så med endast en kamera utan möjlighet att byta objektiv bestämde jag mig för att turistfota utav bara den (Canon EOS 1D Mark III + Canon 17-40/4L).

360 bilder blev det från denna dag. Av dessa 360 bilder åkte 130 ner i papperskorgen (dubbletter, tråkiga, intetsägande). Ingen bild, mer eller mindre, var tekniskt dålig...

Återstår då 230 bilder. Alla är tekniskt bra.

Löjligt bra dessutom och då fotade jag endast i JPEG-format under denna dag. RAW-bilder är för mer seriös fotografering. Ingen bild i albumet är redigerad utan är en kopia rätt ut från kameran (dock hade jag naturligtvis kontroll över exponeringarna vid fototillfällena).

Av dessa 230 hamnade ca 110 i albumet på sajten. För många? Jag hade svårt att ta bort fler, Ann-Sofi tyckte likadant.

Venedig var vackert och fascinerande helt enkelt.

Och när inga bilder kan rensas bort under ursäkt att kvaliteten är för dålig, då blir det en massa bilder.

Får nog byta till en sämre kamera, blir kanske mindre jobb då :)

DS.